lauantai 21. joulukuuta 2013

Gluteeniton omena-luumukakku



Ihana joulu-mainoslehtisestä löytyi omena-luumukakun ohje, jonka muokkasin gluteenittomaksi...

* Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
* Voitele ja jauhota kakkuvuoka. HUOM! Muista gluteeniton jauhotus!

Taikina

200 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl pieneksi silputtuja, kuivattuja luumuja
1 dl omenasosetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

* Sekoita silputut luumut jauhojen joukkoon
* Sekoita mausteet pieneen määrään jauhoja

* Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
* Lisää kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen
* Lisää vuorotellen jauhoja ja omenasosetta taikinaan

* Kaada kakku vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n. 50 minuuttia.
* Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen pois vuoasta.

perjantai 6. joulukuuta 2013

Glögi

Glögiä on helppo valmistaa, ja se sopii juotavaksi muutoinkin kuin joulun aikaan! Talven pakkasissa mikään ei maistu paremmalta kuin glögi... sopii myös silloin, kun flunssa vaivaa...

Glögi kahdelle...

5 dl Sekoitettua viinimarjamehua (huom! mehu ei saa olla liian laimeaa)
Mausteiksi: kanelitanko, pala inkivääriä, muutama mausteneilikka
Sokeria maun mukaan

* Laita mehu ja mausteet kattilaan kuumenemaan
* Anna mehun maustua vähintään 15 minuuttia kuumalla levyllä, älä keitä.
* Mitä enemmän makua glögiin haluat, sen pidempään se saa maustua.
* Siivilöi mausteet pois ja nauti kuumana.
* Jos kaikki glögi ei kulu kerralla, laita se jääkaappiin, ja lämmitä myöhemmin uudestaan.