sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Rapeat gluteenittomat vohvelit

8-10 kpl

2½ dl gluteenittomia jauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 dl maitoa
2 kananmunaa
150 g sulaa voita

Sekoita kuivat aineet keskenään.Vispaa toisessa kulhossa kananmunat ja maito. Lisää maito-munaseos kuiviin aineisiin. Lisää joukkoon lopuksi sulanut ja jäähtynyt voi. 
Taikinan on tarkoitus olla paksua.
Paista vohvelit vohveliraudassa kullanruskeiksi. Vohvelirautaa ei tarvitse erikseen voidella, koska taikina sisältää itsessään rasvaa.

maanantai 16. helmikuuta 2015

Miljonäärin neliöt

Tämä ohje on alkuperäisesti kirjasta Maittavat suklaaherkut, jota olen sitten itse muokkaillut itselle sopivaksi. Tämän tekeminen vaatii hieman työtä, mutta on todellakin tekemisen arvoista!



Pohja:

100  g pehmää voita
1 dl fariinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita

Karamellitäyte:

25 g voita
½ dl fariinisokeria
1 tlk (n.400g) kondensoitua maitoa

Päällyste:

150 g maitouklaata
25 g valkoista suklaata


Sekoita pohjan aineet keskenään. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliskulmaiseen vuokaan ja painele tasaiseksi. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia, tai kunnes pinta on kullankeltainen. 
Anna jäähtyä.
Ohjeen kondensoitua maitoa saa ainakin
Prismoista ja K-Citymarketeista.
Varmasti myös muista hyvin varustetuista
ruokakaupoista tätä löytyy!

Karamellitäyte: Lisää täytteen ainekset pannulle. Kuumenna täyte kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa kiehumaan, laita levy pois päältä. Anna hautua muutama minuutti niin, että seos on sakeaa. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jäähtyä.

Sulata maitosuklaa ja valkosuklaa. Kaada sula suklaa karamellitäytteen päälle. Valuta maitosuklaan päälle valkosuklaata ja vedä cocktailtikulla kuvioita. Anna kovettua.

Leikkaa miljonäärin neliöt pieniksi neliöiksi ja tarjoile.

lauantai 14. helmikuuta 2015

Gluteenittomat kinkkuletut



Tässäpä ruokaisat, tähteistä tehdyt letut. Perunamuusi  ja pian vanheneva leikkelekinkku kohtasivat lettutaikinassa, jonka ohje on seuraava:

1-2 dl perunamuusia
4 dl maitoa tai vettä
2 kananmunaa
2,5 dl gluteenitonta jauhoa (osa jauhoista voi olla tummaa gluteenitonta jauhoa)
n. 1 tl suolaa (laitoin puolet yrttisuolaa)

*Sekoita muusi, neste ja kananmunat.
*Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
*Anna taikinan turvota n. 15 minuuttia.


*Pilko n. 200 g kinkkua pieniksi paloiksi
*Leikkaa 1 sipuli ja ruskista se pannulla.

*Lisää kinkku ja sipuli taikinan joukkoon, sekoita hyvin.
*Laita paistinpannulle öljyä tai muuta rasvaa ja paista kinkkuletut.

*Lisää tarvittaessa jauhoja.