lauantai 24. lokakuuta 2015

Gluteeniton omena-karpalopiirakka






Alkuvalmistelut

* Kuori ja raasta 3-4 omenaa (n. 3dl)
n. 1 dl karpaloita
* Sekoita omenaraaste ja karpalot keskenään.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Taikina

1,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 dl maitoa
75 g sulatettua voita tai margariinia
3 dl gluteenittomia, vaaleita jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl inkivääriä tai hyppysellinen tuoretta, raastettua inkivääriä 

* Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
* Lisää maito ja rasva. Sekoita.
* Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja inkivääri. 
* Lisää omena-karpaloraaste varovasti sekoittaen taikinaan.

* Kaada taikina piirakkavuokaan.
* Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

* Tarjoa esim. vaniljakastikkeen kanssa.