sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Porkkana-kvinoalaatikko (gluteeniton, kananmunaton)



1 kg porkkanoita
2 dl kvinoaa
rypsiöljyä
2 dl ruokakermaa
1-2 tl fariinisokeria
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl valkopippuria
suolaa

* Kuori porkkanat ja paloittele ne kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä porkkanat pehmeiksi, kaada keitinvesi pois ja soseuta.
* Huuhtele kvinoa, ja valmista se pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kvinoaa suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia siten, ettei se mene puuromaiseksi, vaan siihen jää selvä purutuntuma. Kaada ylimääräinen vesi pois, ja lisää kvinoan joukkoon 1 tl rypsiöljyä.
* Sekoita porkkanamassan joukkoon fariinisokeri, mausteet ja kerma. Huuhtele vielä kermapurkin pohja, ja kaada soseen joukkoon.
* Sekoita kvinoa porkkanamassaan. Lisää seokseen vielä n. 1tl suolaa.

* Kaada seos rypsiöljyllä voideltuun uunivuokaan. Pinnalle voi laittaa muutaman voinokareen.
* Paista 175 asteessa n. 50 minuuttia.