lauantai 29. joulukuuta 2012

Brysselin leivät

300 g voita
150 g sokeria
Vihje: Voit tehdä pikkuleivistä vaaleita                         1 muna
jättämällä kaakaojauheen pois.                       400 g vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

(Päälle:
kananmunaa voiteluun
nonparellejä)

Vatkaa notkistunut voi ja sokeri. Lisää voi-sokerivaahtoon muna.Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi.

Tee taikinasta paksuja tankoja. Voit halutessasi voidella tangot kananmunalla. Lisää HETI voitelun jälkeen nonparellit, jotta ne pysyvät pikkuleivissä kiinni. 

Paista pikkuleivät 200 asteessa n. 15 min. 
Leikkaa juuri uunista tulleista tangoista vinoja paloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti