sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Omenakeikauskakku gluteenittomana






Joka syksy on kiva kokeilla jotain uutta omenareseptiä. Tämän ohjeen muokkasin 9/16 Pirkka-lehdestä gluteenittomaksi. Tuli oikein mehevä omenapiirakka!

 Alkuvalmistelut

Vuoraa irtovuoan (tai muun pyöreän piirakkavuoan) pohja leivinpaperilla.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

* Kuori 4-5 omenaa ja pilko kuutioiksi. Levitä omenakuutiot vuoan pohjalle.
* Sulata 50 g voita/margariinia, ja sekoita joukkoon 3/4 dl fariinisokeria sekä 1 dl mantelirouhetta


Taikina

2,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
2 kananmunaa
150 g sulatettua voita/margariinia

* Sekoita kuivat aineet keskenään
* Lisää kananmunat ja sulatettu rasva
* Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
* Kaada taikina omenaseoksen päälle ja laita uunin alimmalle tasolle paistumaan.

* Paistoaika on n. 40 minuuttia, kunnes pinta on sopivan ruskea.
* Kumoa kakku jonkin verran jäähtyneenä, ja tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti