torstai 6. joulukuuta 2012

Gluteenittomat joulupiparit (samalla ohjeella voi leipoa myös "tavallisia" pipareita, jolloin gluteenittomat jauhot korvataan vehnäjauhoilla)

3 dl sokeria
2 kananmunaa
3/4 dl siirappia
270 g sulatettua margariinia tai voita
2 dl perunajauhoja
6 dl gluteenittomia (vaaleita) jauhoja
3/4 tl kaardemummaa
2 tl soodaa
3 rkl piparkakkumaustetta

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
* Lisää siirappi sekä sulatettua rasva
* Lisää jauhoihin sekoitetut mausteet
* Lisää jauhoja taikinaan vähitellen
* Anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään

* Huom! Kannattaa paistaa ensin koepipari, jotta näkee, tarvitseeko lisätä jauhoja.
* Helpointa on lisätä jauhoja siten, että ottaa palan taikinaa kerrallaan leivinalustalle ja lisää jauhoja siihen.
* Jauhota leivinalusta ja kaulitse taikina ohueksi. Ota haluamiasi kuvioita piparimuoteilla.

* Paista n. 200 asteessa keskitasolla, n. 10 minuuttia. Huom! Piparit palavat helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti