tiistai 5. maaliskuuta 2013

Gluteeniton lasagne

250 g gluteenittomia lasagnelevyjä

* Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa
2 sipulia
rasvaa paistamiseen
2 dl vettä
n. 1 dl tomaattimurskaa / ketsuppia
1-2 tl suolaa
(mustapippuria jauhettuna)

* Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä. Lisää suolaa 1-2 tl  (ja mustapippuri),  tarkista maku.
*Lisää vesi ja tomaattimurska/ketsuppi ja sekoita.
*Anna kastikkeen kiehua hiljalleen, kun teet juustokastikkeen.

Juustokastike:

N. 5 rkl margariinia
n. 3 rkl gluteenittomia jauhoja
8 dl maitoa
n. 2-3 dl juustoraastatetta
0,5 tl suolaa

* Sulata rasva, ja ota pois levyltä siksi aikaa, kun sekoitat jauhot rasvan joukkoon.
*Lisää maitoa vähitellen, sekoita koko ajan. Anna kiehua 5-10 min, kunnes kastike sakenee.
* Lisää juustoraaste ja suola. Anna juuston sulaa kastikkeeseen.
* Huom! Kastikkeet saavat olla melko löysiä.

* Voitele uunivuoka.
* Laita pohjalle jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyjä, sen jälkeen juustokastiketta, jauhelihakastiketta ja lasagnelevyjä (n. 3 kerrosta). Päällimmäiseksi jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Halutessasi ripottele pinnalle juustoraastetta.

*Laita lasagne uuniin, anna paistua 45-60 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ainakin 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti