sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Mehevä omena-toscapiirakka



Pohja:

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kaardemummaa
4 pientä omenaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaardemumma keskenään ja lisää seos muun taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan.
Pilko omenat viipaleiksi, ja lado viipaleet pohjan päälle.

Paista pohjaa 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Täyte:

75 g voita
3/4 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa/maitoa
2 dl mantelilastuja/manteliruohetta

Kiehauta täytteen ainekset pannulla. Kaada täyte lämpimän pohjan päälle ja paista piirasta vielä 200 asteessa 10 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti