keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Suklaakakku gluteenittomana




















* Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
* Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
* Tämän suklaakakun taikina on nopea valmistaa monitoimikoneessa. Laita koneeseen silppuriterä.

Taikina

3 3/4 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
125 g voita tai margariinia paloiteltuna
2,5 dl sokeria
4 kevyesti vatkattua kananmunaa
1 3/4 dl kermaviiliä

* Laita kulhoon kuivat aineet sekä rasva paloiteltuna. Käytä konetta n. 30 sekuntia, kunnes seos on murumaista.
* Lisää kermaviili ja kananmunat. Sekoita sen verran, että ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
* Kaada taikina jauhotettuun vuokaan, ja paista n. 45 minuuttia.
* Kumoa kakku hieman jäähtyneenä pois vuoasta.

* Halutessasi voit kuorruttaa kakun suklaakuorrutteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti