keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Gluteeniton pinaattikeitto

Tässä pinaattikeiton ohje. Tämä on nopeasti valmistuva ruoka!:)

Pinaattikeitto neljälle:

50 g voita tai margariinia
n. 3 rkl gluteenittomia vaaleita jauhoja
8 dl maitoa
1 pussi (150 g) hienonnettua pakastepinaattia
ripaus sokeria
n. 1 tl suolaa

* Sulata voi kattilassa, älä anna ruskistua.
* Lisää jauhot, ja sekoita ne hyvin voin kanssa.
* Lisää puolet maidosta kattilaan, ja sekoita hyvin. Odota, että maito alkaa vähitellen kiehua. Muista sekoitella seosta!
* Lisää loput maidosta ja pakastepinaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes pinaatti on kokonaan sulanut joukkoon, n. 10-15 minuuttia.
* Muista sekoitella keittoa usein, ettei se pala pohjaan!
* Mausta sokerilla ja suolalla.

* Pinaattikeiton kanssa sopivat hyvin keitetyt kananmunat. Keitä kananmunat kunnolla kypsiksi (10-12 minuuttia). Munat kannattaa keittää ennen keiton valmistamista, että ne ehtivät jäähtyä.

1 kommentti: