perjantai 27. kesäkuuta 2014

Suklainen mansikkakakku, gluteeniton


Tästä ohjeesta tulee noin 6:lle henkilölle tarjottavaa

* Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen

1 kananmuna
3/4 dl sokeria
50 g sulatettua voita tai margariinia
3/4 dl gluteenittomia jauhoja
1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 tl leivinjauhetta

*Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään

* Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita taikinaan vuorotellen kuivat aineet ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi.
* Kaada taikina pienehkölle pellille/vuokaan.

*Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi.

Täyte:
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta TAI 2 dl vispikermaa
1 prk (250g ) maitorahkaa
sokeria

*Vatkaa vaniljakastike tai kerma vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
* Lisää sokeria, sekoita ja tarkista maku.

* Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia.
* Kostuta pohja mehulla tai maidolla.
* Levitä pohjalle kerma-rahkaseosta ja halkaistuja mansikoita.
* Laita toinen puolikas päälle ja kostuta sekin. Levitä loppu kermarahka-seos kakun pinnalle ja koristele mansikoilla.
* Anna kakun maustua jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti