maanantai 29. syyskuuta 2014

Gluteeniton ja kananmunaton OMENAPIIRAKKA

Tämä piirakka on helppo ja nopea valmistaa. Muokkasin Kodin Kuvalehdessä 18/14 olleesta reseptistä gluteenittoman version.

* Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
* Jos haluat, kuori omenat. Itse kuorin ne piirakkaan, mutta voi laittaa myös kuorineen.
* Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi n. 7-10 omenaa valmiiksi.

Taikina:

1,5 dl sulatettua voita ja margariinia
3 dl sokeria
4,5 dl piimää
7,5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

* Sekoita ensin kuivat aineet keskenään.
* Lisää piimä ja sulatettu rasva. Sekoita taikina nopeasti.
* Kaada taikina pellille ja levitä omenaviipaleet pinnalle. Ripottele vielä päälle kanelia ja sokeria.
* Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti