lauantai 13. syyskuuta 2014

Kasvis-broilerivuoka (Gluteeniton ja laktoositon)







Ainekset:
n. 400 g broileria. Teen marinadin broileriin itse, ja se kannattaa tehdä useita tunteja etukäteen, jotta ehtii maustua. Tähän voi myös käyttää valmiiksi hunajamarinoitua broileria.

Marinadi broilerille:
n. 5 rkl öljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
( Seuraavia mausteita käytän marinadiin, jos niitä kaapissa on:
1/2 sitruunan mehu
1 tl paprika jauhetta
1-2 valkosipulin kynttä puristettuna
mustapippuria myllystä
1 tl curry-maustetta
muutama teelusikallinen soijaa
ruohosipulia, persiljaa)

* Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele broilerit marinadissa ja laita jääkaappiin maustumaan.

Ja sitten jatkuu muiden ainesten osalta...

1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1-2 sipulia
1 paprika
n. 200 g laktoositonta fetaa (tai salaattijuustoa)
2 dl laktoositonta ruokakermaa

* Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

* Jos broilerit ovat kokonaisia paloja, pilko ne pienemmiksi. Pilko myös sipuli. Ruskista palat sipulin kanssa paistinpannussa.
* Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa ja paprika.
* Kuori porkkanat, ja pilko pieniksi.
* Jos feta/salaattijuusto on kokonaisena palana, pilko sekin pienemmäksi.

* Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle kerros kesäkurpitsaa, porkkanapaloja ja paprikaa. Murenna sen päälle fetajuustoa, ja sen jälkeen laita broileripalat vuokaan.
* Levitä loput kasvikset  ja fetajuusto pinnalle. Kaada ruokakerma sekaan.
* Sitten vuoka uuniin paistumaan.
* Sekoita aineksia välillä, jottei pinta pääse kuivumaan.

* Vuoka kypsyy n. 45 minuuttia-1 tunti. Kokeile, että kasvikset ovat kypsiä.
* Lisäkkeenä voi tarjota esim. riisiä, mutta kasvis-broilerivuoka maistuu ihan sellaisenaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti