lauantai 7. syyskuuta 2013
Gluteenittomat vilhelmiina-pikkuleivät
*Laita uuni kuumenemaan n. 175 asteeseen
Taikina:
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
n. 6 dl gluteenittomia jauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa
* Sekoita vanilliinisokeri ja sooda pieneen määrään jauhoja
* Erottele kananmunasta keltuainen taikinaa varten
* Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi
* Lisää keltuainen
* Lisää jauhot, joihin sooda ja vanilliinisokeri on sekoitettu
* Sekoita ja lisää loput jauhot vähitellen
* Kannattaa paistaa ensin koekakku, jotta tietää, onko jauhojen määrä hyvä. Vilhelmiinat leviävät jonkin verran paistamisen aikana.
* Leivo taikinasta pellin pituisia tankoja, jätä leviämisvaraa!
* Paista n. 15 minuuttia uunin keskitasolla. Vilhelmiinat ovat kypsinä kauniin ruskeita.
* Leikkaa tangot heti paistamisen jälkeen vinoneliöiksi. Anna jäähtyä hyvin, ennen kuin nostat pois pelliltä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hei, voiko noita pakastaa? Olisi ylppärit tulossa ja vieraissa on gluteenittomia. Nuo kuulostavat hyviltä.
VastaaPoistat. Paula
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHei! Kyllä voi pakastaa.:) Pikkuleipiä voi säilyttää myös tiiviissä lasipurkissa kuivakaapissa. Tykkään itse tästä reseptistä, ja hyvin ovat pikkuleivät myös tarjottaessa tehneet kauppansa.
VastaaPoista