lauantai 7. syyskuuta 2013

Gluteenittomat vilhelmiina-pikkuleivät


*Laita uuni kuumenemaan n. 175 asteeseen

Taikina:

200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
n. 6 dl gluteenittomia jauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl ruokasoodaa

* Sekoita vanilliinisokeri ja sooda pieneen määrään jauhoja
* Erottele kananmunasta keltuainen taikinaa varten

* Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi
* Lisää keltuainen
* Lisää jauhot, joihin sooda ja vanilliinisokeri on sekoitettu
* Sekoita ja lisää loput jauhot vähitellen

* Kannattaa paistaa ensin koekakku, jotta tietää, onko jauhojen määrä hyvä. Vilhelmiinat leviävät jonkin verran paistamisen aikana.

* Leivo taikinasta pellin pituisia tankoja, jätä leviämisvaraa!

* Paista n. 15 minuuttia uunin keskitasolla. Vilhelmiinat ovat kypsinä kauniin ruskeita.

* Leikkaa tangot heti paistamisen jälkeen vinoneliöiksi. Anna jäähtyä hyvin, ennen kuin nostat pois pelliltä.


3 kommenttia:

  1. Hei, voiko noita pakastaa? Olisi ylppärit tulossa ja vieraissa on gluteenittomia. Nuo kuulostavat hyviltä.
    t. Paula

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hei! Kyllä voi pakastaa.:) Pikkuleipiä voi säilyttää myös tiiviissä lasipurkissa kuivakaapissa. Tykkään itse tästä reseptistä, ja hyvin ovat pikkuleivät myös tarjottaessa tehneet kauppansa.

    VastaaPoista