sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Gluteeniton puolukkakakku



* Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka.

Taikina

1 dl puolukoita
1,5 dl vettä
150 g voita tai margariinia

* Kuumenna vesi ja puolukat kiehuviksi.
* Lisää joukkoon rasva, ja anna sen sulaa.

2,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

*Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin.

2 kananmunaa (riko kananmunat lasiin ja sekoita haarukalla)

* Kaada kuiva-aineiden joukkoon puolukka-voiseos ja kananmunat.
* Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat hyvin sekaisin.

* Kaada voideltuun kakkuvuokaan, ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti