lauantai 5. joulukuuta 2015
Gluteenittomat joulutortut
Taikina
250 g voita tai margariinia
4,5 dl gluteenittomia jauhoja (vaaleita)
250 g maitorahkaa
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
ripaus suolaa (n. 1/4 tl)
* Sekoita leivinjauhe ja suola pieneen määrään jauhoja.
* Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot hyvin sekaisin.
* Lisää kananmuna ja rahka.
* Sekoita taikina huolellisesti tasaiseksi.
* Anna taikinan kovettua jääkaapissa pari tuntia.
* Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
* Laita leivinpöydällä reilusti jauhoja. Ota taikinasta kerrallaan reilun kokoinen pallo, ja kaulitse. Kääntele taikinaa, ettei se tartu pöytään kiinni. Lisää tarvittaessa jauhoja aina uudelleen.
* Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi ja taittele taas neliöksi, ja kaulitse.Tee tämä pari kertaa. Näin tortuista tulee lehtevämpiä.
* Noin puolen sentin paksuinen pala on hyvä. Tee siitä muotilla tähtitorttuja. Toinen vaihtoehto on tehdä esim. juomalasilla taikinasta ympyröitä, jolloin niistä saa puolikuun muotoisia torttuja.
* Täytä palat luumuhillolla ja ummista huolellisesti.
* Voitele tortut kananmunalla ja paista n. 10-15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes tortut ovat kauniin värisiä.
* HUOM! Näistä saa helposti myös laktoosittomia, kun käyttää laktoositonta rasvaa ja maitorahkaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti