lauantai 21. joulukuuta 2013

Gluteeniton omena-luumukakku



Ihana joulu-mainoslehtisestä löytyi omena-luumukakun ohje, jonka muokkasin gluteenittomaksi...

* Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
* Voitele ja jauhota kakkuvuoka. HUOM! Muista gluteeniton jauhotus!

Taikina

200 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl pieneksi silputtuja, kuivattuja luumuja
1 dl omenasosetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

* Sekoita silputut luumut jauhojen joukkoon
* Sekoita mausteet pieneen määrään jauhoja

* Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
* Lisää kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen
* Lisää vuorotellen jauhoja ja omenasosetta taikinaan

* Kaada kakku vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n. 50 minuuttia.
* Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen pois vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti