lauantai 1. helmikuuta 2014

Gluteeniton ananaskeikaus


*Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen

Vuokaan:

Levitä pyöreän piirakkavuoan pohjalle (pohjan voi vuorata leivinpaperilla):

50 g pehmeää voita/margariina
1 dl fariinisokeria
1 tölkki ananaspaloja tai 4-6 ananasrengasta lisätään voi-fariinisokerin päälle
HUOM! Ota ananasliemi talteen!


Taikina:

125 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl ananaslientä


*Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
* Lisää kananmunat yksitellen vatkaten
*Lisää puolet nesteestä
* Lisää pieneen määrään jauhoja sekoitettu leivinjauhe
* Lisää loput nesteestä
* Sekoita loput jauhot taikinaan

*Kaada taikina ananas-rasvaseoksen päälle vuokaan
*Paista n.35-45 minuuttia uunin alatasolla
* Anna jäähtyä hetki, kumoa kakku varovasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti