maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulusuklaa, gluteeniton





Tämä suklaa syntyi niistä jämistä, mitä sattui löytymään... :) Laitoin tähän suklaaseen pääsiäiseltä jääkaappiin unohtuneen suklaamunankin! Tyhjensin joukkoon myös kuivatut hedelmät/pähkinäsekoituspussin loput.
Mutta hyvää on "jämäsuklaa."

200 g suklaata (laitoin puolet taloussuklaata, loput maitosuklaata)
20 g voita
1 dl rusinoita, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä
1 dl riisimuroja

*Paloittele suklaa kattilaan. Parasta on sulattaa suklaa vesihauteessa. Laita ensin isompaan kattilaan vettä, sitten pienempi kattila siihen päälle, johon suklaa paloitellaan.
* Paloittele  voi joukkoon, anna sulaa miedolla lämmöllä.
* Lisää murot, rusinat yms. mausteet. Jos laitat pähkinöitä, pienennä ne.
* Levitä leivinpaperin päälle suorankaiteen muotoiseen vuokaan.
* Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
* Suklaa on valmista, kun se on jähmettynyt kunnolla.
* Leikkaa valmis suklaa paloiksi ja NAMS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti