n. 1/2 pussia kuivattuja luumuja (n. 100 g)
2 dl laktoositonta kermaa
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 prk (250 g) laktoositonta rahkaa
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl luumuhilloa)
(muutama gluteeniton pipari, 1-3 kpl)
* Pilko luumut pieniksi.
* Vatkaa kerma vaahdoksi.
* Vatkaa muna, ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita luumupalat (ja luumuhillo ja murennetut piparit) ja vaniljasokeri kermavaahtoon. Lisää rahka.
* Lisää muna-sokerivaahto, ja sekoita varovasti.
*Lusikoi seos joko yhteen kakkuvuokaan tai muutamaan leivosvuokaan. Itse käytän pieniä teflonvuokia.
* Laita vuoan päälle foliota tai muovipussi.
* Pakasta muutama tunti, mieluiten yön yli. Jäädykettä voi säilyttää pidempäänkin pakastimessa.
*Ennen tarjoilua ota jäädyke puoli tuntia ennen sulamaan. Kasta vuoka kuumaan veteen, jolloin se irtoaa helpommin.
* Jäädykkeen voi koristella vaikka nonparellirakeilla.
*HUOM! Jos jäädykkeen ei tarvitse olla laktoositonta, voit yhtä hyvin käyttää tavallista rahkaa ja kermaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti