keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Nokkosletut

Jos keräät nokkoset itse (en kyllä tiedä saako kaupasta edes nokkosia), niin kerää vain lehdet. 
Huuhtele nokkoset ja sen jälkeen laita lehdet kiehumaan väljään veteen noin viideksi minuutiksi. Huuhtele nokkoset vielä kerran kylmällä vedellä ja purista niistä suurin osa vedestä pois. Käsittelyn jälkeen nokkosista tulee mössöä.

7 dl lettutaikinaan tarvitset 1 dl käsiteltyjä nokkosia, mikä vastaa reilua litraa tuoreita nokkosen lehtiä.
Nokkoset ennen ja jälkeen käsittelyn





Taikina:

7 dl maitoa
3 kananmunaa
3-4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoa
1 dl nokkosia

Vatkaa taikina tasaikseksi ja paista letut paistinpannulla. Isoja lettuja tulee n. 20

3 kommenttia:

  1. Empä ole 25 vuoteen tehnyt nokkoslettuja,
    tämä ohje oli hyvä ja maukas.

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä! Täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Kiva että maistui, tämä ohje on kyllä hyvä! :)

    VastaaPoista