maanantai 2. heinäkuuta 2012

Gluteenittomat sämpylät

(huom! sisältää kauraa)


5 dl vettä
1 pussillinen kuivahiivaa
n. 8 dl gluteenittomia jauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
loraus öljyä (n.0,5 dl)
( 1 rkl siirappia)
(1 dl juustoraastetta)

* Mittaa vesi kattilaan ja lämmitä reilusti kädenlämpöiseksi
* Sekoita keskenään kuivahiiva ja n. 1 dl jauhoja
* Kaada lämmitetty neste leivontakulhoon ja lisää hiiva-jauhoseos, sekoita puuhaarukalla
* Mittaa kaurahiutaleet sekaan, ja anna turvota hetken aikaa (n. 10min)
* Lisää suola. (Tässä vaiheessa voit halutessasi lisätä siirapin ja juustoraasteen.)
* Lisää jauhoja vähitellen, puuhaarukalla sekoittaen
* Lisää öljy taikinaan melko loppuvaiheessa

Huom! Taikinan ei tarvitse olla kovin kiinteää!

* Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan. Anna sen kohota n. 30 min. 
* Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

* Nostele taikinasta kahden lusikan avulla palloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.  Voit muotoilla jauhotetuilla käsillä sämpylöistä pyöreitä. Painele sämpylöiden pintaan muutama viilto haarukalla.
* Paista sämpylät uunin keskitasolla, n. 20 min.

* Sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreina. Mikäli sämpylöitä haluaa pakastaa, kannattaa se tehdä heti, kun sämpylät ovat jäähtyneet kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti