torstai 4. heinäkuuta 2013

Gluteeniton-maidoton-munaton lettutaikina

3 dl vichy-vettä (tai vettä)
1 rkl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 dl riisijauhoja
n. 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

* Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan
* Sekoita kuivat aineet hyvin nesteeseen. Lisää jauhoja varovasti, sillä ne turpoavat jonkin verran. Taikina saa kuitenkin olla melko paksua.
* Anna taikinan odottaa n. puoli tuntia ennen paistamista

* Kuumenna paistinpannu hyvin, levitä sille rasvaa ja paista letut
* Lettujen kääntäminen onnistuu parhaiten, kun tekee pienehkön kokoisia.

* Letut onnistuvat hyvin myös ilman kananmunaa!
* HUOM! Sokerin voi jättää taikinasta pois, jos haluaa lettuihin esim. suolaisen täytteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti