lauantai 21. joulukuuta 2013
Gluteeniton omena-luumukakku
Ihana joulu-mainoslehtisestä löytyi omena-luumukakun ohje, jonka muokkasin gluteenittomaksi...
* Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
* Voitele ja jauhota kakkuvuoka. HUOM! Muista gluteeniton jauhotus!
Taikina
200 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl pieneksi silputtuja, kuivattuja luumuja
1 dl omenasosetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
* Sekoita silputut luumut jauhojen joukkoon
* Sekoita mausteet pieneen määrään jauhoja
* Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
* Lisää kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen
* Lisää vuorotellen jauhoja ja omenasosetta taikinaan
* Kaada kakku vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla n. 50 minuuttia.
* Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen pois vuoasta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti