perjantai 29. toukokuuta 2015

Gluteeniton kauramuru-raparperipiirakka





* Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
* HUOM! Tämä ohje sisältää kauraa!

Taikina

75 voita tai margariinia huoneen lämpöisenä
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
n. 4 dl raparperin paloja
2 rkl sokeria

* Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
* Lisää muna, sekoita hyvin.
* Lisää jauho/leivinjauhoseos taikinaan, ja sekoita.

*Levitä taikina piirakkavuokaan. Laita raparperipalat taikinan päälle. Ripottele sokeria pinnalle.
*Paista n. 10-15 minuuttia, ja valmista sillä välin kuorrutteen muruseos.

Kuorrutus
50 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vettä

* Sulata rasva, ja lisää joukkoon muut aineet. Sekoita hyvin.
* Ota piirakka uunista, ja levitä muruseos pinnalle.
* Paista vielä n. 20 minuuttia.

*Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti