torstai 7. toukokuuta 2015

Mandazit - pikaiset munkit

 
 
Mandazit ovat  "Itä-Afrikan donitseja," vastaavat aika lailla meidän pikamunkkeja, mutta niitä ei sokeroida paistamisen jälkeen.
 
 
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
3/4 dl  maitoa
1/2 tl kardemummaa
3-4 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita/margariinia
2 tl leivinjauhetta
 
Paistamiseen: 1 l öljyä (esim. rypsiöljyä)

* Sekoita kuivat aineet keskenään
* Sekoita kananmua ja sulatettu voi yhteen, ja kaada kuiva-aineiden joukkoon, sekoita.
* Lisää maito ja sekoita.
* Älä sekoita liikaa, jottei taikinasta tule sitkeää.
* Mikäli taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja. Taikinaa täytyy pystyä kaulitsemaan.

* Kaulitse taikina n. 1 cm:n paksuiseksi, ja leikkaa taikinasta kolmioiksi.

*Paista öljyssä kauniin ruskeiksi.
* Nosta jäähtymään esim. suodatinpussin päälle lautaselle.

1 kommentti: