Mandazit ovat "Itä-Afrikan donitseja," vastaavat aika lailla meidän pikamunkkeja, mutta niitä ei sokeroida paistamisen jälkeen.
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
3/4 dl maitoa
1/2 tl kardemummaa
3-4 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita/margariinia
2 tl leivinjauhetta
Paistamiseen: 1 l öljyä (esim. rypsiöljyä)
* Sekoita kuivat aineet keskenään
* Sekoita kananmua ja sulatettu voi yhteen, ja kaada kuiva-aineiden joukkoon, sekoita.
* Lisää maito ja sekoita.
* Älä sekoita liikaa, jottei taikinasta tule sitkeää.
* Mikäli taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja. Taikinaa täytyy pystyä kaulitsemaan.
* Kaulitse taikina n. 1 cm:n paksuiseksi, ja leikkaa taikinasta kolmioiksi.
* Nosta jäähtymään esim. suodatinpussin päälle lautaselle.
Nää oli kyllä hyviä. :)
VastaaPoista