lauantai 9. toukokuuta 2015

Gluteeniton lohi-pinaattipiirakka






Taikina

200 g voita tai margariinia
4 dl gluteenittomia jauhoja
(laitoin itse 1 dl tummaa jauhoseosta ja 3 dl vaaleita jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
2,5 dl perunamuusia
1/2 tl suolaa

* Sekoita leivinjauhe pieneen määrään jauhoja.
* Nypi rasva ja jauhot sekaisin.
* Lisää kananmuna ja suola.
* Lisää perunamuusi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte

250 g kypsennettyä lohta
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa
1 pss (150 g) pinaattia
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
sitruunapippuria
1-2 dl juustoraastetta

* Pilko lohi paloiksi.
* Sulata pinaatti.
* Sekoita kerma, kananmunat, pinaatti, suola, juustoraaste ja sitruunapippuri.

* Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle.
* Laita lohipalat taikinan päälle.
* Kaada kermaseos pinnalle.

*Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
*Anna piirakan jäähtyä jonkin aikaa ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti