sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Gluteenittomat lihapullat


400 g jauhelihaa
1 dl kermaa/kermaviiliä/vettä
1 dl kaurahiutaleita tai riisihiutaleita (tai gluteenittomia jauhoja, mikäli kaura ei käy)
1 sipuli
1 tl suolaa
1 muna

* Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen

* Laita kulhoon neste ja sekoita siihen kaurahiutaleet. Anna seoksen turvota hetken aikaa (5-10min riittää). 

* Pilko sipuli pieneksi, ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon muna ja suola sekä jauheliha. Sekoita ainekset kunnolla.

* Muotoile taikinasta lihapullia tai jauhelihapihvejä.

* Paistaa 200 asteessa, uunin keskitasolla,  n. 20-30 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita.

* Tarjoile esimerkiksi perunamuusin tai uusien perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti