torstai 20. helmikuuta 2014

Gluteeniton hunajakakku

Etsiskelin hunajakakun ohjetta, ja englanninkielisenä löytyi versio, josta muokkasin gluteenittoman. Mitat jouduin myös muuntamaan tutummiksi, ne kun oli ilmoitettu "cup"-mittoina. Tein taikinasta pellillisen piirakkaa, joten ehkä parempi nimitys tälle olisi "Hunajapiirakka.":)

Taikina:

3 kananmunaa
3 rkl öljyä
2, 4 dl omenahilloa
1,8 dl sokeria
1,8 dl hunajaa (Käytin sekä juoksevaa hunajaa että lusikoitavaa. Hunaja ei saa liian  kovaa!)
6,2 dl gluteenittomia jauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl kanelia
1,8 dl kahvia (itse tein murukahvista kahvin, 2 tl murukahvia kuumaan veteen)

*Sekoita kananmunat, öljy, omenahillo, sokeri ja hunaja. Joko vatkaa ne sekaisin tai laita yleiskoneeseen.
* Lisää pieni määrä jauhoja,  joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja kaneli. Sekoita.
* Lisää kahvi taikinaan.
* Lisää loput jauhot. Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat hyvin.
* Levitä taikina uunipellille.
* Paista n.200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

* Tämä piirakka on hyvää, kun se saa hieman "tekeytyä," jotta maut tasoittuvat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti