sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Gluteenittomat vadelma-suklaamuffinssit






Pakastimessa marjoja, reseptikansio pöydällä... Tekisi mieli jotain muuta kuin marjamuffinsseja. Ja kansiosta tuli vastaan pitkään unohduksissa ollut Pirkka-resepti, josta oli helppo muokata gluteeniton versio.



*Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Taikina (n. 12 kpl):

200 g margariinia tai voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
3 3/4 dl gluteenittomia jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
n. 3 dl vadelmia

* Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri
* Vatka kananmunat joukkoon yksitellen
* Sekoita keskenään pieni määrä jauhoja, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao. Lisää taikinaan siivilän läpi.
* Sekoita taikinaan vuorotellen maitoa ja jauhot.
* Lisää lopuksi jäiset vadelmat. Sekoita sen verran, että vadelmat sekoittuvat hyvin taikinaan.
* Nostele kahden lusikan avulla muffinssivuokiin. Itse käytän silikonivuokia, niissä muffinssit kohoavat hyvin.

*Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. Kokeile muffinssien kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinssit ovat kypsiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti